Cotletul de porc in sos de rosii cu masline este una din cele mai simple si mai delicioase retete de friptura. Sosul este un sos (ketchup) de gogonele cu pasta de ardeu pe care l-am facut in vara aceasta.

Friptura este frageda, aromata, suculenta. Este potrivita meselor in familie, dar si zilelor de sarbatori.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru cotletul de porc in sos de rosii cu masline.

Aceasta reteta ma duce cu gandul la vacanta, la Grecia.

Desigur, inainte de a ne apuca de treaba o sa dezinfectez masa de bucatarie. In ajutor imi vine Asevi cu dezinfectatul multisuprafete Asevi Gerpostar Plus.

Daca il vreti, il gasiti  pe site-ul Asevi Romania si o sa aveti o reducere de 15% daca folositi codul "culiliinbucatarie" . Acest cod il puteti folosi la oricate comenzi vreti.

Ingrediente :

8 cotlete de porc

1 ceapa

2 catei de usturoi

3 linguri de sos (ketchup) de gogonele

100 gr maslinede la Magazin grecesc

3-4 linguri ulei de masline de la Magazin grecesc

Apa

sare, piper

Mod de preparare:

Ceapa si usturoiul le taiem marunt, le punem la calit in putin ulei de masline. Punem bucatile de cotlet. Le lasam la prajit pana isi schimba culoarea si devin mai albe. Adaugam sosul, maslinele si completam cu apa pana cand carnea este acoperita. Punem sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic. O sa avem la final o friptura frageda, suculenta si aromata.

Maslinele pe care le-am pus sunt achizitionate de la un Magazinul grecesc, un magazine online, unde gasiti multe produse grecesti foarte bune.

Tacamurile pe care le am, le gasiti pe Dajar magazine.

Aceasta minunata friptura o puteti servi alaturi de piure, orez sau paste.

Pofta Buna!!