Cand ai poftă de dulce, avem noroc că sunt și prieteni care ne sunt de ajutor. Azi prietenul meu a fost Boromir. Am avut un pachet de foi de cremșnit din care am făcut o delicioasă spumoasă. Bineînțeles ca spumoasa mea e mai specială. Am folosit albușurile rămase de la sărbători și în loc de căpșuni am avut gem de căpșuni. Deci se poate să facem un dulce rapid cu ce avem prin casă.

Ingrediente:

un pachet foi cremșnit Boromir

5 albușuri

2 linguri de zahăr

un borcan de 450 ml dulceață de căpșuni

un praf  de sare ( un varf de cutit)

Mod de preparare:

Pregatim bezeaua:

Se prepară bezeaua: puneți albușurile în mixer și le bateți pana se face o spuma tare, care sta pe tel.

Cât timp se bat albușurile puneți la foc dulceața, până da un clocot.

Cu mixerul mergând, turnați dulceața fierbinte, tot  câte puțin, până o adăugăm pe toată.

Lasați mixerul să meargă în continuare timp de câteva minute, să se răcorească un pic bezeaua.

Ansamblăm prăjitura :

Pregătim o foaie întreagă de cremșnit si o jumătate pe care o sfărâmăm.

Pe foaia întreagă de foietaj punem spuma din gem de căpşuni, nivelăm frumos şi deasupra aşezăm bucațile tăiate din foaia rămasă sau foaia sfărâmată. Presărăm zahăr pudră şi dăm la rece. Eu nu am presărat zahăr caci mi se pare prea dulce.

Vă doresc poftă bună!!!