Iubesc cărţile, dintotdeauna le-am considerat cei mai buni prieteni ai mei şi, ador cititul.

Coletul  cu cărți primit de la Carusel Books, conţinea căteva cărţi cu titluri şi din domenii foarte interesante: gastronomie, cărți pentru adolescenți și cărți pentru copii. Deşi nu ştiam exact asupra căreia dintre ele să mă îndrept pentru a începe lectura, am ales prima dată gastronomia și am făcut ceva delicious din ea, iar acuma am ales cărțile pentru adolescenți.

Twister

                                                     de Juliette Forrest

E curioasă. E curajoasă. E rebelă. E moisterioasă. Ea e Twister. Aceasta este povestea unei fete curajoase și inteligente; a unei vrăjitoare care trăiește în Codrul Urlător; a unui colier care te transformă într-un lup, într-o furtună sau într-un rău tumultuos; și a unui personaj diabolic care nu s-ar da în lături de la nimic pentru a pune mâna pe colierul magic…  

Însoțește-o pe Twister în călătoria ei plină de mister, pericole, aventură și magie.Dacă îndrăznești…

Fragment din cartea "Twister" de Juliette Forrest: "- Îmi pare rău pentru fereastră, am zis. - Ești iute la mânie, la fel ca taică-tu, a replicat Turrety Knocks. - Îl cunoști pe Tați? - Ești Twister, nu-i așa? Te-am văzut cu el prin oraș de câteva ori. Trebuia să-i mulțumesc pentru slujba pe care mi-a dat-o la fermă. Mi-a plăcut acolo, își trata bine oamenii. Nu știam că Turrety Knocks lucrase la fermă. Când Tați angaja ajutoare, oamenii erau mai degrabă niște puncte pe câmp pentru mine. Tati mă atenționase să nu vorbesc cu ei. Spunea că pălăvrăgeala îi ținea din lucru. Mami mi-a zis și ea să mă țin departe de ei, pentru că un om care muncește din greu nu este neapărat și un om bun. Orice ar fi însemnat asta. M-am holbat la Turrety Knocks. Nu mi-l puteam imagina fiind prieten cu Tati. Mă obișnuisem să-l văd sugând din greu la sticlele alea maronii și făcând pe mortul pe lângă biserică. Câteodată, făcea mersul ăla ciudat al lui prin oraș: doi pași înainte, doi într-o parte și unul înapoi. Când vorbea, cuvintele lui păstrau amărăciunea băuturii. Și vorbea foarte rar, de parcă ar fi trebuit întors cu cheia. Dar cuvintele lui nu erau amare azi. Și nici nu vorbea rar. - Taică-tu e un om bun. În ziua aia, când a izbucnit focul în Codrul Urlător, el s-a grăbit, alături de noi toți, să ajute la stingerea lui. Îți pot spune două lucruri certe despre el: cu siguranță nu a pus el focul și trebuie să fi avut un motiv cât se poate de serios pentru a părăsi orașul, pentru că familia lui... Turrety Knocks s-a oprit. Dacă norii i-ar fi putut vedea ochii în momentul acela, cu siguranță ar fi plouat cu lacrimi. A înghițit în sec și a continuat: - Familia lui era totul pentru el, și asta ți-o spune unul care știe cum stau lucrurile."

POG,STRĂJERUL CASEI

                                                 de Pàdraig Kenny

Pog, o creatură mică și blănoasă care locuiește în podul casei, îi ajută pe Penny și pe David să se salveze dintr-o serie de pericole iminente. O poveste plină de magie, mister și creaturi fantastice.

Rămași doar cu tatăl lor, Penny și David se mută în casa părintească a mamei, aflată chiar în inima pădurii.

Tatăl copiilor spune că acesta este un nou început. Fără mama însă, locul pare pustiu, iar din pod se aud niște zgomote ciudate… Copiii descoperă că sursa zgomotelor e Pog, o creatură mică și blănoasă care locuiește sub același acoperiș cu ei. Apar însă și alte creaturi – mai ciudate și mai puțin prietenoase –, care par să se multiplice la nesfârșit.

Doar cu ajutorul lui Pog vor reuși David și Penny să se salveze, iar binele să triumfe din nou în lume.

Asta dacă vor putea rezista promisiunilor care vin din întuneric…

Aţi citit cele două cărți? Dacă da, care este opinia voastră? Aştept să v-o exprimaţi în comentarii.

Până data viitoare, fiţi sănătoşi şi spor la citit!