A sosit și la mine coletul BUZZStore cu frișca neîndulcită LaDORNA Zile ușoare .

Nouă ne plac deserturile cu frișcă, iar când și frișca este de calitate gustul este garantat. Am ales să fac cannoli sicilieni. 

Ingrediente pentru aluat:

250gr faina alba

2 linguri zahar tos

1 lingura plina cu untura de porc

1/2 lingurita scortisoara

1 lingurita cacao

1 varf de cutit sare

1 ou ( plus un albus )

60 ml vin

untura de porc pentru prajit aluatul

Ingrediente pentru cremă:

250 gr. Mascarpone

200 ml frișcă neîndulcită LaDorna

4-5 linguri de zahăr pudră

Pentru decor:

Alune mărunțite

Zahăr pudră

Mod de preparare:

Punem ingredientele solide într-un vas și începem să le amestecăm. Adăugăm apoi oul și frământăm bine, iar după câteva minute turnăm și vinul, amestecând până se încorporează tot în aluat. Frământăm aluatul până acesta devine neted și se deschide puțin la culoare. Formăm apoi o bila din aluat și o punem într-o folie de plastic la frigider pentru cel puțin o oră.

Dupa ce aluatul s-a odihnit la frigider, îl scoatem și îl împărțim în 4 părți aproximativ egale. Presărăm puțină făină pe masă, ca aluatul să nu se lipească. Cu un sucitor subțiem aluatul și cu ajutorul unor forme sau un pahar mare tăiem discuri din el. Pregătim formele de cannoli și rând pe rând înfășurăm în jurul lor câte un disc de aluat, ungând capătul aluatului cu puțin albus  pentru a-l sigila ca acesta să nu se desfacă în momentul prăjirii.

Am încins untura de porc într-o tigaie și apoi am prăjit cannoli, timp de aproximativ 1 minut, având grijă mereu sa nu se ardă.

Când cannoli s-au prăjit îi scurgem de grăsime și îi scoatem pe un prosop de hârtie, care să absoarbă toată grăsimea în exces.

Am citit că aluatul este un adevărat succes dacă pe suprafața acestuia, după prăjire, apar mici bule de aer.

Pentru cremă, luăm cutia de mascapone și o punem într-un bol alături de frișcă și zahăr. Batem bine cu mixerul, până cand obținem o cremă fermă care stă pe tel.

Cu ajutorul unui poș sau cu o linguriță, umplem fiecare cannolo cu cremă. Capetele le presărăm cu alune mărunțite sau dacă vreți cu fistic (eu am avut alune), apoi cu ajutorul unei site, pudrați suprafața cu zahăr și sunt gata de servit. Eu nu am apucat să le fac cu zahăr căci au dispărut repede.

Poftă Bună!