În fiecare  toamnă povestea e aceeași: conserve, conserve și iarăși conserve. Azi a venit rândul dulceții de ardei iuți cu ardei capia.

Dulceață de ardei iuți am m-ai făcut și anii trecuți. Rețeta o gasiță aici: https://www.culiliinbucatarie.ro/2018/11/dulceata-de-ardei-iuti.html

Anul acesta m-am gândit să fac dulceața cu ardei iuți și ardei capia. Tot picantă este și așa combinată, dar este demențială, mai ales servită cu diverse fripturi, pește, cartofi, sau inclusă în sosuri.

Dacă vreți să faceți puteți face dintr-o cantitate mai mică sau mai mare de ingrediente.

Vă las cantitățile folosite de mine.

Ingrediente:

 2 kg ardei iuți

2 kg ardei capia (sau gogoșari)

3 kg zahar

1,250 ml oțet

Mod de preparare:

Ardeii i-am cântărit înainte de a-i curăța de cotor și semințe.

Curățăm ardeii iuți de semințe, vinișoare și cotor. La fel procedăm și cu ardeii capia. Tăiem mai mărunt toți ardeii și îi tocăm, cu mașina de tocat carne.

Punem într-un vas, pe foc, oțetul și zahărul și le amestecăm periodic, până la topirea zahărului. Adăugăm ardeii și îi lăsăm să fiarbă la foc mic spre mediu, până când capătă consistență de dulceață. Facem testul dulceței, luând cu o lingură din ea și lăsând-o să se răcească. Dacă siropul se îngroașă, dulceța e gara și stingem focul.

Punem dulceața fierbinte în borcane. Borcanele le învelim bine  în pături și le lăsăm acolo până se răcesc.

Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube  :

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.