În
fiecare toamnă povestea e aceeași:
conserve, conserve și iarăși conserve. Azi a venit rândul dulceții de ardei
iuți cu ardei capia.
Dulceață
de ardei iuți am m-ai făcut și anii trecuți. Rețeta o gasiță aici: https://www.culiliinbucatarie.ro/2018/11/dulceata-de-ardei-iuti.html
Anul acesta
m-am gândit să fac dulceața cu ardei iuți și ardei capia. Tot picantă este și
așa combinată, dar este demențială, mai ales servită cu diverse fripturi,
pește, cartofi, sau inclusă în sosuri.
Dacă
vreți să faceți puteți face dintr-o cantitate mai mică sau mai mare de ingrediente.
Vă las
cantitățile folosite de mine.
Ingrediente:
2 kg ardei iuți
2 kg ardei capia (sau gogoșari)
3 kg zahar
1,250 ml oțet
Mod de preparare:
Ardeii i-am cântărit înainte de a-i curăța de cotor și
semințe.
Curățăm ardeii iuți de semințe, vinișoare și cotor. La
fel procedăm și cu ardeii capia. Tăiem mai mărunt toți ardeii și îi tocăm, cu
mașina de tocat carne.
Punem într-un vas, pe foc, oțetul și zahărul și le
amestecăm periodic, până la topirea zahărului. Adăugăm ardeii și îi lăsăm să
fiarbă la foc mic spre mediu, până când capătă consistență de dulceață. Facem
testul dulceței, luând cu o lingură din ea și lăsând-o să se răcească. Dacă
siropul se îngroașă, dulceța e gara și stingem focul.
Punem dulceața fierbinte în borcane. Borcanele le învelim
bine în pături și le lăsăm acolo până se
răcesc.
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!