Am primit de ziua mea o oală de fontă. Și cum de mult timp îmi doream să fac pâine în această oală m-am pus pe treabă și am încercat și rețeta mea de pâine, dar și rețeta lui Mihai (Mihai Gatește).

Cum rețeta mea o găsiți deja pe blog o să scriu rețeta de la Mihai, cu mici înlocuiri de produse.

Am folosit:

500 grame de făină

1, 5 lingurițe de sare

2 linguri piure de cartofi

2 linguri ulei de măsline

20 grame de drojdie proaspătă

300 ml apă călduță

 

Cum am făcut pâinea:

Am amestecat făina cu toate celelalte ingrediente, am adăugat apa și am început să frământ. Am frământat cateva minute, după care l-am pus la dospit într-un bol uns cu puțin ulei. A stat la dospit 40 de minute. După cele 40 de minute, îl răstorn pe blatul de lucru și îl mai frământ puțin. Formez o bilă și îl mai las 15 minute la dospit. Între timp tapetez fundul vasului de fontă cu hârtie de copt. Când a expirat timpul, am format o franzelă, adică am întins aluatul cu palmele, l-am împăturit și l-am rulat. Am pus aluatul în vas și am pulverizat puțină apă pe capac. Am pus capacul și am lăsat aluatul să dospească 70 de minute. Am încins cuptorul cu 30 de minute, înainte să expire cele 70 de minute de dospire a aluatului. Am crestat aluatul cu o lamă. Am pulverizat puțină apă pe aluat și pe capac și am pus vasul în cuptor la 200 grade 55 de minute. Cand e gata de copt, am oprit cuptorul, am luat capacul și am lăsat ușa de la cuptor intredeschisă, iar pâinea a mai stat 5 minute. Am scos-o , am pus-o pe un grătar, am pulverizat puțină apă pe ea și am învelit-o cu un prosop. Și gata pâinea!!!!






                                     Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube  :

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.