Ritașe

 


Nouă ne place foarte mult plăcinta și desigur și ritașele. Se pot face și cu drojdie și cu bicarbonate. Putem punem sare sau zahăr. Eu de obicei le fac cu sare. Dar iată rețeta mea de ritașe.

Ingrediente:

1 kg faină

500 ml apă

2 linguri  ulei

1 lingură zahar

1 linguriță sare

22 g drojdie proaspată

ulei pentru întins

 Mod de preparare:

Într-un bol punem făina. Drojdia și zahărul le punem în puțină apă, câteva minute. Peste făină adăugăm sarea, uleiul, drojdia înmuiată și apă. Începem să frământăm. Pentru ritașe, ideal ar fi să le facem imediat după ce am terminat de frământat.   Împărțim aluatul în biluțe.

Se întind puțin și se ung cu ulei. Le punem una peste cealaltă. După ce le terminăm de uns cu ulei, ne apucăm să le întindem în foi foarte subțiri. Le ungem iar cu ulei și presărăm sare si apoi se rulează, formând un sul, pe care îl facem melc. Acest melc îl întindem iar cu sucitorul, într-o formă rotundă. Le prăjim în tigaia bine încinsă, fără ulei.

Din acastă cantitate ies 10-11 ritașe, depinde cât de mari le faceți.

Dacă vă plac și le încercați puteți să îmi dați de știre.




Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube  :

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.







12 Comments

  1. Inițial ma gandeam ca sunt umplute, dar si asa, simple, sunt tare apetisante!

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar eram curioasă în privința acestui preparat inedit pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine, cu sigurant sunt delicioase.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si la noi se fac dar se numesc turte.

    RăspundețiȘtergere
  5. Arată bine! Am salvat rețeta, pare că este pe placul meu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Incerc si eu reteta ta in weekend, mereu ai retete interesante.

    RăspundețiȘtergere
  7. Seamănă puțin cu turtele moldovenești, dar voi încerca și rețeta ta și voi vedea cum iese.
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am auzit pana acum de acest preparat, chiar m=ai facut curioasa, trebuie incercat

    RăspundețiȘtergere
  9. Oi ce pofta mi-ai facut! Sunt convinsa ca au fost delicioase!

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!

Follow Me On Instagram