Nouă ne place foarte mult plăcinta și desigur și ritașele. Se pot face și cu drojdie și cu bicarbonate. Putem punem sare sau zahăr. Eu de obicei le fac cu sare. Dar iată rețeta mea de ritașe.

Ingrediente:

1 kg faină

500 ml apă

2 linguri  ulei

1 lingură zahar

1 linguriță sare

22 g drojdie proaspată

ulei pentru întins

 Mod de preparare:

Într-un bol punem făina. Drojdia și zahărul le punem în puțină apă, câteva minute. Peste făină adăugăm sarea, uleiul, drojdia înmuiată și apă. Începem să frământăm. Pentru ritașe, ideal ar fi să le facem imediat după ce am terminat de frământat.   Împărțim aluatul în biluțe.

Se întind puțin și se ung cu ulei. Le punem una peste cealaltă. După ce le terminăm de uns cu ulei, ne apucăm să le întindem în foi foarte subțiri. Le ungem iar cu ulei și presărăm sare si apoi se rulează, formând un sul, pe care îl facem melc. Acest melc îl întindem iar cu sucitorul, într-o formă rotundă. Le prăjim în tigaia bine încinsă, fără ulei.

Din acastă cantitate ies 10-11 ritașe, depinde cât de mari le faceți.

Dacă vă plac și le încercați puteți să îmi dați de știre.




Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube  :

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.