Cui îi plac tăițeii de casă și hribele? Eu le ador! 

Îmi plac produsele făcute acasa, produsele făcute de producători locali. Produsele ce le-am folosit azi sunt de la doi producători locali, Bunătăți uscate și Răstăuțe  Maramureșene.  Sunt oameni dragi de pe la noi.

Ingrediente:

1 pungă  lăști - 250 gr

1 pungă  de hribi uscați -30gr

2 linguri amestec de legume

o ceapă mica

2 căței de usturoi

3 linguri de ulei

200 ml smântână de gătit

sare, piper

pătrujel

parmezan

 

Mod de preparare:

Punem  lăștile la fiert, la foc domol 3-5 minute, cu un strop de sare . Hribii îi punem la hidratat în apă fierbinte cca o oră.

Înfierbântăm uleiul, punem la prăjit ceapa și usturoiul tăiate mărunt. Cănd simțim aroma plăcută de usturoi, adăugăm și hribii. Adăugăm o cană de apă, amestecul de legume și sare. Lăsăm la fiert până scade apa. Când apa a scăzut adăugăm smântâna de gătit, piper și lăsăm să de câteva clocote.

La final adăugăm laștele în tigaie peste hribi și le mai lăsăm la foc mediu, încă 5 minute pentru a se amesteca aromele. Dacă laștele absorb sosul și credem că ar m-ai trebui, putem pune un pic din apa în care au fiert.

Le putem servi presărate cu cu parmesan sau fără și pătrunjel.

Poftă bună!

Nu pot să va descriu ce gust bun au avut. Atât pot sa vă spun că s-au mâncat porții duble. Să  încercați și voi, să vedeți cât este de bună!




Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.