Gogoșile din aluat rapid sunt foarte bune și în zilele de post. Acest aluat îl putem folosi și la plăcinte și la pâine. Gogoșile de obicei le mâncam pudrate cu zahăr sau simple. Azi am ales să le scald în topping din miere cremă cu masa de cacao și ulei de cocos.

ToppingCacao-Api-Cream este un amestec omogen de miere crema de salcam 100% naturala monoflorala produsa de albine avand ca tara de provenienta Romania, zona areala a judetului Sibiu, vatra permanenta in satul Rusi, in care regasim  93,5% miere naturala de salcam si rapita, 6,5% masa de cacao extrasa prin presare la rece din agricultura ecologica controlata non UE, urme de soia, lapte,gluten,ceara, polen,propolis,diversi compusi rezultati din mediul stupului.

ToppingCocos-Api-Cream este un amestec omogen de miere crema de salcam 100% naturala monoflorala produsa de albine avand ca tara de provenienta Romania, zona areala a judetului Sibiu, vatra permanenta in satul Rusi, in care regasim  93,5% miere naturala de salcam si rapita, 6,5% ulei de cocos extras prin presare la rece din agricultura ecologica controlata non UE, urme de soia, lapte,gluten,ceara, polen,propolis,diversi compusi rezultati din mediul stupului.

Aceste topping-uri le găsim la Stupul Carpatin. Îi găsiți pe instagram, facebook și site: https://horysb.bizoo.ro

Pentru a pregăti un aluat rapid de drojdie pentru gogoși, plăcintă sau pâine, veți avea nevoie de:

apă - 700 ml;

zahăr - 2 lingurițe;

drojdie uscată – un pachet;

sare - 1,5 linguriță;

ulei vegetal - 5 linguri;

făină – 1 kg;

ulei vegetal pentru prăjirea gogoșilor  - 250-300 ml.

topping-uri din miere cremă cu masa de cacao și ulei de cocos de la Stupul Carpatin.

Procesul de gatire

Turnați 200 ml de apă caldă  într-un borcan curat de 0,5 litri, adăugați o linguriță de zahăr și drojdie uscată, amestecați bine.



Lăsați aluatul timp de 5-7 minute (în acest timp, la suprafața aluatului ar trebui să apară un „capac”).



Turnați restul de 500 ml de apă într-un vas adânc, adăugați încă o linguriță de zahăr, sare, 4 linguri de ulei vegetal și aluatul de drojdie care a crescut și amestecați bine.

Cerneți făina și adăugați la amestecul de drojdie, amestecați până se omogenizează.


Frământăm aluatul, la finalul frământării mai adăugăm 1 lingură de ulei vegetal. Consistența aluatului este moale.

Acum puneți aluatul mai întâi într-o pungă de plastic alimentară (legați-l), apoi puneți aluatul într-o altă pungă și legați-l strâns.


Într-un castron sau o tigaie adâncă, puneți 2-3 litri de apă rece și puneți punga cu aluat în el. Lăsați-o așa timp de 10-20 minute - acesta este secretul principal. Aluatul în apă crește foarte repede, se umple cu bule de aer. După cele 10-20 minute, este deja gata de lucru. În mod obișnuit, după cum știm, va dura aproximativ 2 ore.

După ce aluatul a crescut rapid în apă și plutește ca un plutitor, scoateți-l din apă.

Scoateți aluatul din pungi. Puneți aluatul într-un castron adânc, acoperiți-l cu un prosop sau folie alimentară pentru a nu se usca.

Aluatul pentru gogoși pufoase se întinde pe un blat cu făină. Se decupează rondele cu un pahar cu marginile subtiri.

Se încinge bine uleiul și se pun gogoșile în uleiul fierbinte, iar focul se dă pe mic. Se întorc cu 2 furculițe și pe partea cealaltă și când devin aurii se scot pe servetele absorbante, se scutură ușor și se pun într-un bol. Le-am servit cu topping din miere cremă cu masa de cacao si ulei de cocos.



Gogoșile dintr-un aluat atât de rapid rămân gustoase, moi chiar și în a doua zi.

Aluatul rapid de drojdie pentru gogoși este un adevărat salvator pentru orice gospodină - totul este simplu, rapid și rezultatul este întotdeauna excelent. Din acest aluat putem face și pâine.

 Poftă Bună!!!!






Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.