Ingrediente:

600 g cartofi

100 g suncă

200 g cașcaval cu oregano și ulei de măsline

100 g smântână 20%

sare după gust

Mod de preparare:

Prima dată trebuie să vă spun că aveți două opțiuni: fie fierbeți catofii în coajă și îi feliați apoi, fie îi prăjiți. Eu am ales a doua variantă.

Am ales cartofii pe care i-am curățat de coajă, i-am feliat și i-am spălat, apoi i-am tamponat cu servete absorbante ca să elimin pe cât posibil apa.

Prăjim cartofii în ulei încins până se rumenesc ușor, apoi i-am scos într-un vas, pe un prosop de bucătărie de hârtie, să se scurgă excesul de ulei.

Cât se prăjesc cartofii, tăiem cubulețe șunca și cascavalul. Am ales un cașcaval cu oregano și ulei de măsline, care este obținut din lapte de vacă integral sau normalizat, pasteurizat, prin adăugarea de culturi selecționate și coagulare cu cheag, având la bază procesului tehnologic opărirea cașului și măturarea acestuia. Acest tip de cașcaval face parte din categoria specialități, este produs de Lacto Solomonescu și îl găsiți pe site sau în magazine, ”Cașcaval cu amintiri din vacanță cu oregano și ulei de măsline din Grecia”.

Dimensiunile tăvii folosite: 17/20 cm. Cartofii îi sărăm. Ungem tava cu un strat de smântână, punem bucăți de șuncă și cașcaval. Continuăm cu un strat de cartofi și apoi iar smântână, bucăți de șuncă și cașcaval. Dăm la cuptor, la 180 grade, pentru circa 10 minute, până se topește cașcavalul și se rumenește.

 Poftă Bună!




Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.