Ingrediente:
600 g cartofi
100 g suncă
200 g cașcaval
cu oregano și ulei de măsline
100 g smântână 20%
sare după gust
Mod de preparare:
Prima dată
trebuie să vă spun că aveți două opțiuni: fie fierbeți catofii în coajă și îi
feliați apoi, fie îi prăjiți. Eu am ales a doua variantă.
Am ales
cartofii pe care i-am curățat de coajă, i-am feliat și i-am spălat, apoi i-am
tamponat cu servete absorbante ca să elimin pe cât posibil apa.
Prăjim
cartofii în ulei încins până se rumenesc ușor, apoi i-am scos într-un vas, pe
un prosop de bucătărie de hârtie, să se scurgă excesul de ulei.
Cât se
prăjesc cartofii, tăiem cubulețe șunca și cascavalul. Am ales un cașcaval cu
oregano și ulei de măsline, care este obținut din lapte de vacă integral sau
normalizat, pasteurizat, prin adăugarea de culturi selecționate și coagulare cu
cheag, având la bază procesului tehnologic opărirea cașului și măturarea acestuia.
Acest tip de cașcaval face parte din categoria specialități, este produs de Lacto Solomonescu și îl
găsiți pe site sau în magazine, ”Cașcaval
cu amintiri din vacanță cu oregano și ulei de măsline din Grecia”.
Dimensiunile
tăvii folosite: 17/20 cm. Cartofii îi sărăm. Ungem tava cu un strat de smântână,
punem bucăți de șuncă și cașcaval. Continuăm cu un strat de cartofi și apoi iar
smântână, bucăți de șuncă și cașcaval. Dăm la cuptor, la 180 grade, pentru
circa 10 minute, până se topește cașcavalul și se rumenește.
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!