Curățenie întârziată de toamnă în șifonier și piesele esențiale care am descoperit că îmi lipsesc

    Deși curățenia de toamnă trebuia făcută acum două luni, în șifonierul meu a ajuns puțin mai târziu. Încerc să fac în fiecare primăvară și toamnă curat prin haine, accesorii și încălțăminte, să mă uit obiectiv la piesele pe care le am, dacă le port, dacă încă arată îndeajuns de bine pentru a fi purtate etc. Totuși, nu pot să afirm că nu păstrez anumite accesorii sau articole vestimentare de care m-am atașat sentimental de-a lungul anilor, deși acestea nu au mai fost purtate de mai bine de două sezoane. 

Cum a decurs curățenia în șifonier și care este elementul CHEIE care îmi lipsește? 

    Ei bine, activitatea a început la fel cum începe de fiecare dată la mine: cu playlistul meu preferat, care îmi oferă îndeajuns de multă energie și motivație încât să duc taskul la final. Cu căștile în urechi, am început să scot, pe rând, tot ce se afla în șifonier. Am sortat hainele în funcție de specificul fiecăreia - blugii la blugi, bluzele la bluze, cămășile la cămăși.. v-ați prins voi!

    Avantajul dacă te ocupi de această activitate de două ori pe an este că nu îți rămân foarte multe de făcut. Astfel, am găsit doar câteva piese care nu mai pot fi purtate în oraș (două bluze, o cămașă și o pereche de pantaloni din bumbac), dar pe care le voi purta pe acasă, în acele lazy days de care îmi place atât de mult să mă bucur. Cred că este foarte important să nu aruncăm hainele doar pentru că nu mai pot fi purtate „în oraș”, când le putem purta la fel de bine pe acasă, unde nu simțim nevoia să impresionăm pe nimeni.

     Am descoperit și o fustă, o pereche de blugi și o cămașă pe care nu le port pentru că nu sunt chiar pe gustul meu, le-am achiziționat impulsiv, pentru că au imprimeuri simpatice, iar blugii păreau dintr-un material mai gros, dar este mult prea rigid. Pe acestea le voi oferi unor prietene care m-au asigurat că le vor purta cu multă bucurie.

     Și acum.. momentul mult așteptat! Care este elementul care îmi lipsește din șifonier? Îți dau un hint: este un element care întregește orice ținută, indiferent unde mergi, un element fără de care femeile nu pot trăi. Ceea ce lipsea din șifonierul meu era geanta casual! Am numeroase modele de genți shopper și genți elegante, dar îmi lipsesc cu totul gențile casual, micuțe, ideale pentru ieșirile lejere în oraș sau sesiunile de plimbări în parc. Bineînețeles, am început căutarea în magazinele mele online preferate și, într-un final, am decis că îmi voi achiziționa (cel puțin) două modele de la Barney’s Store, pentru că aceștia au în prezent și numeroase promoții de Black Friday la genți pe care nu le pot rata! Cred că îmi voi lua un model negru, simplu, și încă un model de o culoare ceva mai deschisă, care să se potrivească mai bine cu ținutele mele formate dintr-o paletă cromatică luminoasă.

     Voi ați făcut curățenia de toamnă în șifonier? Ați găsit anumite piese lipsă în garderoba voastră? Dacă da, scrieți-mi în comentarii care sunt piesele fără de care ați reușit să trăiți până acum, dar pe care le veți achiziționa curând!


Sursa foto: Unsplash.com