Ingrediente pentru foi:
1 ou,
2 linguri de lapte,
150 g zahăr,
1 linguriță bicarbonat de sodiu,
3 linguri miere,
50 g unt
2 linguri cacao,
350 g de făină.
1 strop de sare
Ingrediente pentru cremă:
500 ml lapte,
3 oua,
3 linguri de făină,
2 linguri amidon alimentar,
1 lingurita esenta de vanilie
120 g zahăr,
200 g unt.
Pregătire:
Intr-o
cratita se pun: laptele, zaharul, untul, mierea, ouale si sarea. Cratita se
pune la foc mic si se amesteca bine astfel incat toate ingredientele sa fie
bine incorporate. Cand incepe sa fiarba se pune bicarbonatul de sodiu si se
amesteca mereu timp de doua minute. Compozitia va creste in volum si se va albi
usor.
Se ia de
pe foc, se adaugă cacao și făina cernută și se amestecă. În primul rând,
aluatul va fi foarte moale, lăsați să se răcească timp de 20 până la 30 de
minute până se întărește. Luam aluatul si il
împărțițim în 4 părți. Cu ajutorul unui sucitor intindem foile, in
marimea tavii de copt. A mea are 23x33 cm .
Coaceți
fiecare foaie separat pe spatele tavii de copt într-un cuptor preîncălzit la
180 de grade timp de aproximativ 5-6 minute. Nu coaceți plăcile prea mult,
deoarece se vor arde rapid. Timpul de coacere depinde și de cuptor.
Crema:
Intr-un castron mixam ouale cu 3 linguri de zahar, faina,
amidonul si esenta de vanilie pana cand se obtine o compozitie omogena.
Separat se pune la fiert
laptele cu restul de zahar.
Cand laptele incepe sa clocoteasca, adaugam compozitia
obtinuta anterior si amestecam continuu pana cand crema se ingroase.
O luam de pe foc si o lasam la racit acoperita cu o folie
alimentara.
Dupa ce crema s-a racit
o mixam cu untul.
Cu crema obtinuta umplem foile. La final se pune glazura, asta
in cazul ca mai ramane prajitura.
Pofta
buna!!!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!