Rețeta de tocăniță de cartofi cu costiță afumată și găluște de făina este o rețetă veche și îndrăgită în multe zone ale țării. Este o mâncare cu ingrediente puține, se prepară repede, este sățioasă și gustoasă. O mâncare simplă și ușor de făcut așa cum fac de obicei. O fac  în special iarna și o servim alături de muraturi. 

Pentru acest preparat am folosit cratița de la Email de Sighisoara- sunt ideale pentru prepararea legumelor, sosurilor, tocănițelor și nu numai.

Aceleaşi ingrediente, în aceeaşi cantitate, gătite identic DAR în vase din diferite materiale duc la rezultate diferite. Așa că nu doar gustul şi culoarea diferă, ci mâncarea gătită în emailul premium produs în Sighişoara are mai puţini acizi graşi saturaţi (răi) şi mai multi acizi graşi mononesaturaţi (buni).*

Ingrediente:

500 g costiță afumată

4 cartofi

1 morcov

2 cepe potrivite

2 linguri ulei

1 ardei capia sau gras

sare

apa

Ingrediente pentru găluște:

1 ou

30-35 g făina

un praf de sare

Mod de preparare:

Se călește ceapa tocată în două linguri de ulei, în cratița pe care am achiziționat-o de la Email de Sighișoara. 

Costița afumată se taie în bucăți potrivite și se calește împreună cu ceapa 1-2 min.

Se adaugă apă fierbinte cât să acopere costița și se lasă la fiert.

Când a fiert pe jumătate se adaugă cartofii tăiați cubulețe ceva mai mari si ardeiul tăiat cubulețe.

Cand carnea și cartofii sunt aproape fierți pregătim găluștele de făină.

Se bate oul întreg cu furculița și un praf de sare, se toarnă făina și se amestecă bine până compoziția nu mai prezintă cocoloașe, compoziția nu trebuie sa fie nici prea tare nici prea moale.

Cu o linguriță umezită în apă rece se pun găluștele la fiert.

Se potrivește tocănița de sare și se mai lasă la fiert 10-15 min.

Poftă bună!




Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.