Rețeta de tocăniță de cartofi cu costiță
afumată și găluște de făina este o rețetă veche și îndrăgită în multe zone ale țării.
Este o mâncare cu ingrediente puține, se prepară repede, este sățioasă și
gustoasă. O mâncare simplă și ușor de făcut așa cum fac de obicei. O fac în special iarna și o servim alături de muraturi.
Pentru acest preparat am folosit cratița de la Email de Sighisoara- sunt ideale pentru prepararea legumelor, sosurilor, tocănițelor și nu numai.
Aceleaşi ingrediente, în aceeaşi cantitate, gătite identic DAR în vase din diferite materiale duc la rezultate diferite. Așa că nu doar gustul şi culoarea diferă, ci mâncarea gătită în emailul premium produs în Sighişoara are mai puţini acizi graşi saturaţi (răi) şi mai multi acizi graşi mononesaturaţi (buni).*
Ingrediente:
500 g costiță afumată
4 cartofi
1 morcov
2 cepe potrivite
2 linguri ulei
1 ardei capia sau gras
sare
apa
Ingrediente pentru găluște:
1 ou
30-35 g făina
un praf de sare
Mod de preparare:
Se călește ceapa tocată în două
linguri de ulei, în cratița pe care am achiziționat-o de la Email de Sighișoara.
Costița afumată se taie în bucăți
potrivite și se calește împreună cu ceapa 1-2 min.
Se adaugă apă fierbinte cât să
acopere costița și se lasă la fiert.
Când a fiert pe jumătate se
adaugă cartofii tăiați cubulețe ceva mai mari si ardeiul tăiat cubulețe.
Cand carnea și cartofii sunt
aproape fierți pregătim găluștele de făină.
Se bate oul întreg cu furculița și
un praf de sare, se toarnă făina și se amestecă bine până compoziția nu mai
prezintă cocoloașe, compoziția nu trebuie sa fie nici prea tare nici prea moale.
Cu o linguriță umezită în apă
rece se pun găluștele la fiert.
Se potrivește tocănița de sare și
se mai lasă la fiert 10-15 min.
Poftă bună!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!