Vrei un loc aparte, la munte, inedit și tare frumos, unde să mai uiți de orașul prea obositor? Îți propun o locație de vis, cu o priveliște de poveste,  care îți va bucura sufletul și îți va alina mintea: ,,Cabana Livia’’. Este cazarea pe care trebuie să o încerci vara aceasta. Și nu numai. Este locul potrivit să vii atât iarna, cât și toamna.

Unde? În satul Beznea, comuna Bratca, la 63 km de Oradea, 98 km de Cluj-Napoca, 86 km de Jibou și 144 km de Dej.

Comuna Bratca care este în extremitatea de est a Depresunii Vad-Borod, la poalele de nord-est ale Munţilor Pădurea Craiului, pe râul Crişul Repede, în zona de confluenţă cu râul Brătcuţa.

Localitatea Beznea este situată în estul judeţului Bihor, lângă granița cu județele Sălaj și Cluj. Aflat la aproximativ 60 km distanţă de municipiul Oradea, accesul spre Beznea se face fie pe drumul european E60 (DN1), dinspre Borod, fie pe calea ferată, folosind gara din Bratca. Beznea este așezat pe podișul cu același nume și este străbătut de la nord la sud de Valea Beznii (lungime 9 km), afluent al Crișului Repede.

Știți acele momente când simți că orașul sau toate problemele  te obosesc și simți nevoia să fugi undeva, departe, la munte, într-un loc mai izolat, ca să-ți aduni gândurile? Vă dau o idee super tare. Cum ar fi să vă cazați într-o cabană frumos amenajată și să vă relaxați pescuind  în balta din grădină.

Cabana este structurată pe două nivele: parter și mansardă și o cabănuță de două persoane. Dotări: centrală termică, apa calda, apa potabilă. La parter se afla bucătăria care este complet utilată (frigider, plita, cuptor, hota, chiuveta.), loc de luat masa, canapea extensibila, un spațiu pentru anumite activitati (jocuri, TV, Wi-fi) și o baie utilata.

La mansardă se găsesc două camere cu paturi matrimoniale plus un pat de o persoană. Cabana mai deține o filigorie cu grătar și o baltă de pește cu ponton pentru pasionații de pescuit și nu numai. Pe ponton putem face și plajă pe cele două șezlonguri, alături de care avem și două umbrele. Pentru copii este amenajat un loc de joaca cu trambulina si loc de jucat cu mingea.


Ideală pentru o relaxare de sfârșit de săptămâna.

Pont 1: locul este child friendly, așa că cei mici sunt bineveniți. Locația este potrivită pentru 2 familii cu copii sau pentru 2-3 cupluri.

Pont 2: Se poate pescui sau amatorii de drumeții pot încerca o aventură prin zonele din împrejmuiri.

Este locația perfectă pentru un concediu de poveste, și, de ce nu, să vă impresionați și prietenii. Este liniște, sunt peisaje de poveste și veți avea parte de relaxarea de care aveți nevoie, departe de haosul orașului.

 

Cum ajungi?

Se poate ajunge ușor, drumul este accesibil, chiar și cu mașină mică.

 

Cum rezervi?

Pentru rezervări, vă las numărul de telefon: 0751.544.329.

 

Ce poți să faci în zonă?

 

Trasee montane;

Plaja de la Șuncuiuș;

Valea Brătcuței;

Peștera Vântului, Peștera Unguru Mare, Peștera Bătrânului si Izbândiș;

Valea și Cascada Boiului;

Peștera Vadul Crișului;

Cascada Vadul Crișului;

Circuitul Cheile Cuților;

Rafting pe apele Crișului Repede;

Traseele de via ferrata din Munții Pădurea Craiului!

Dacă ți-a plăcut acest articol, mă poți susține cu un SHARE .Dacă vă plac postările mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta/postarea, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu rețeta, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatariesicalatorii pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.