Ciorba de fasole cu carne afumată , imi lasa gura apă, mai ales cănd avem și o ceapă verde alături. Si mai ales când este pregătită ca în Ardeal cu tarhon și rântaș , atunci poți să spui că savurezi o ciorbă de fasole cu carne afumată autentică. Mama o făcea cu rântaș, dar eu am renunțat la el. Putem folosi fasole albă sau pestriță. O fasole foarte bună, când nu am din grădină, am găsit pe site-ul www.nota11.ro

Ingrediente:

¨      1 ciolan afumat sau fleică afumată

¨      5-6 bucăți slănină tăiată felii și încrestată

¨      300 gr fasole

¨      un morcov

¨      un pastarnac

¨      o ceapă

¨      2 linguri pastă de ardei

¨      pătrunjel tocat

¨      tarhon

¨      sare și piper după gust

 

Mod de preparare:

 

Se pune fasolea la înmuiat și se lasă peste noapte. A doua zi, scurge bine fasolea de apa în care a stat la înmuiat. Punem într-o oală, o acoperim cu apă rece și o punem la fiert pentru aproximativ 10 minute. Dupa ce dă în câteva clocote, scurgem fasolea, aruncăm apa.

Repetăm procedeul anterior. De aceasta data adaugăm peste fasole apă caldă.

Între timp, spalăm bine ciolanul afumat sau fleica. Îl punem la fiert într-o oală, în apă rece și lăsăm la fiert aproximativ 40-50 de minute. Timpul de fierbere nu este exact. Verificăm cu o furculiță dacă pătrunde ușor.

Toacăm ceapa solzișori și o punem la călit într-o lingură de ulei de floarea soarelui. Când ceapa s-a înmuiat, adăugăm în oală, morcovul și păstârnacul, tăiate rondele. Le lăsăm  până se înmoaie ușor. Adăugăm peste legume două linguri de pastă de ardei și amestecăm bine cu o lingura de lemn.

Cand ciolanul sau carnea  este fiert, îl scoatem din apă, luăm carnea de pe os și o tăiem în bucăți mai mici.

Adaugăm în oală bucățile de carne afumată și amestecăm bine.

Mie îmi place să pun în oală la fiert cu fasolea, pe lângă carne și bucăți de slănină încrestate.

Acoperim totul cu apă caldă și asezonăm cu sare și piper. Punem un capac peste oală. Dăm focul mic și lasăm ciorba sa fiarbă încet.

Când fasolea este fiartă, oprim focul și presărăm pătrunjel și tarhon, care pot fi proaspete sau uscate.

Ciorba de fasole cu ciolan afumat este gata! Să avem poftă bună!🙂




Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.