Pentru sirop:
200 g Zahăr
200 ml Cafea
Pentru foi:
2 oua
100 g zahăr
Un praf de sare
100 ml ulei de floarea soarelui
Jumătate din siropul de cafea cu zahăr ars
1 lingurița de bicarbonat
Făina cât cuprinde aproximativ 300 g
De aici rezulta 5 foi
4 linguri de zahăr
3 linguri de cacao
4 linguri de făina
1 linguriță esență de vanilie
Restul de sirop de zahăr și cafea
700 ml lapte
300 g unt gras
Întâi facem siropul. Punem într-o
tigaie, zahărul cu puțină apă și punem pe foc, să se caramelizeze. Pregătim și 200
ml de cafea. Am ales o cafea aromată și foarte bună de la Leonard Caffe Romania.
Adăugăm cafeaua peste zahărul
caramelizat și lăsăm să mai fiarbă încă 2-3 minute.
Foile le pregătim astfel:
Punem ouăle într-un bol, adăugăm un
praf de sare, zahărul și amestecăm foarte bine, Adăugăm treptat și uleiul și amestecăm
bine. Adăugăm jumătate din compoziția de zahăr ars cu cafea, care trebuie sa fie
rece și o linguriță de bicarbonat. La final adăugăm făină cât cuprinde, să
obținem un aluat pe care să îl putem întinde. Împărțim aluatul în 5 părți
egale. Întindem foile și le coacem pe dosul tăvii, pe care o ungem cu ulei. Foile
le coacem la o temperature de 200 de grade, cca 10 minute, sau până cînd foile
sunt rumene.
Crema:
4 linguri de zahar le amestecăm
cu 4 linguri de făină, 3 de cacao și esența de vanilie. Adăugăm treptat
laptele, să nu facă cocoloașe. Adăugăm și restul de sirop. Ducem crema pe foc
și o lăsăm la fiert până se îngroașe și obținem consistența dorită. Dacă
consistența e bună, oprim focul și o lăsăm să se răcească puțin, după care
adăugăm untul. Amestecăm bine până ce acesta se încorporează complet. O lăsăm
să se răcească bine. După care o să începem asamblarea prăjiturii.
Punem o foaie la bază, adăugăm
crema, ungem uniform. Repetăm procesul până se termină foile.
Deasupra facem o glazură din 200
gr ciocolata neagră și 5 linguri de ulei de floarea soarelui.
Dăm la rece prăjitura, până a
doua zi.
Poftă bună!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!