Pentru sirop:

200 g Zahăr

200 ml Cafea 

 

Pentru foi:

2 oua

100 g zahăr

Un praf de sare

100 ml ulei de floarea soarelui

Jumătate din siropul de cafea cu zahăr ars

1 lingurița de bicarbonat

Făina cât cuprinde aproximativ 300 g

De aici rezulta 5 foi

 Crema:

4 linguri de zahăr

3 linguri de cacao

4 linguri de făina

1 linguriță esență de vanilie

Restul de sirop de zahăr și cafea

700 ml lapte

300 g unt gras

 Mod de preparare:

Întâi facem siropul. Punem într-o tigaie, zahărul cu puțină apă și punem pe foc, să se caramelizeze. Pregătim și 200 ml de cafea. Am ales o cafea aromată și foarte bună de la  Leonard Caffe Romania.

Adăugăm cafeaua peste zahărul caramelizat și lăsăm să mai fiarbă încă 2-3 minute.

Foile le pregătim astfel:

Punem ouăle într-un bol, adăugăm un praf de sare, zahărul și amestecăm foarte bine, Adăugăm treptat și uleiul și amestecăm bine. Adăugăm jumătate din compoziția de zahăr ars cu cafea, care trebuie sa fie rece și o linguriță de bicarbonat. La final adăugăm făină cât cuprinde, să obținem un aluat pe care să îl putem întinde. Împărțim aluatul în 5 părți egale. Întindem foile și le coacem pe dosul tăvii, pe care o ungem cu ulei. Foile le coacem la o temperature de 200 de grade, cca 10 minute, sau până cînd foile sunt rumene.

Crema:

4 linguri de zahar le amestecăm cu 4 linguri de făină, 3 de cacao și esența de vanilie. Adăugăm treptat laptele, să nu facă cocoloașe. Adăugăm și restul de sirop. Ducem crema pe foc și o lăsăm la fiert până se îngroașe și obținem consistența dorită. Dacă consistența e bună, oprim focul și o lăsăm să se răcească puțin, după care adăugăm untul. Amestecăm bine până ce acesta se încorporează complet. O lăsăm să se răcească bine. După care o să începem asamblarea prăjiturii.

Punem o foaie la bază, adăugăm crema, ungem uniform. Repetăm procesul până se termină foile.

Deasupra facem o glazură din 200 gr ciocolata neagră și 5 linguri de ulei de floarea soarelui.

Dăm la rece prăjitura, până a doua zi.

Poftă bună!


Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.