Ingrediente
- ardei
grasi
-
pătrunjel frunze
- roșii
- sare
pentru murături
- țelina(
frunze)
-salicilat
(opțional)
Mod de
preparare
Se spală
toate legumele.
Ardeii se
curată de cotoare, se spală și se toaca mărunt. Pentru a avea aspect frumos
zarzavatul, este bine sa avem ardei grasi de diferite culori.
Pătrunjelul
și frunzele de țelină, se spală și se toaca doar frunzele.
Roșiile le
tăiem și pe ele în bucăți mici. Dacă doriți se pot decoji.
Toată
cantitatea se pune într-un vas mare, se adaugă sare și puțin salicilat(cine vrea). Eu am gustat compoziția. Trebuie să fie puțin
mai sărată. Se amestecă și se pune în borcane, cu tot cu sucul lăsat de legume.
Punem
borcanele într-un vas mai mare, în care
punem pe fund, un prosop de pânză și
adăugăm apă rece până aproape de capac
Borcanele
se sterilizează, la foc mic, 25-30 minute, din momentul când apa din oala în
care am pus borcanele începe sa fiarbă.
Oprim
focul și lasam borcanele să se răcească în oală.
Sarea
este indicată, sa fie cea de murături.
Cantitatile
de legume folosite, nu le-am cântărite, am pus așa după ochi, iar sarea după
gust.
Să aveți
spor!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!