Ingrediente

- ardei grasi

- pătrunjel frunze

- roșii

- sare pentru murături

- țelina( frunze)

-salicilat (opțional)

Mod de preparare

Se spală toate legumele.

Ardeii se curată de cotoare, se spală și se toaca mărunt. Pentru a avea aspect frumos zarzavatul, este bine sa avem ardei grasi de diferite culori.

Pătrunjelul și frunzele de țelină, se spală și se toaca doar frunzele.

Roșiile le tăiem și pe ele în bucăți mici. Dacă doriți se pot decoji.

Toată cantitatea se pune într-un vas mare, se adaugă sare și puțin salicilat(cine vrea). Eu am gustat compoziția. Trebuie să fie puțin mai sărată. Se amestecă și se pune în borcane, cu tot cu sucul lăsat de legume.

Punem borcanele într-un vas mai  mare, în care punem pe fund, un prosop de pânză și  adăugăm apă rece până aproape de capac

Borcanele se sterilizează, la foc mic, 25-30 minute, din momentul când apa din oala în care am pus borcanele începe sa fiarbă.

Oprim focul și lasam borcanele să se răcească în oală.

Sarea este indicată, sa fie cea de murături.

Cantitatile de legume folosite, nu le-am cântărite, am pus așa după ochi, iar sarea după gust.

Să aveți spor!


Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.