Cotlet de porc umplut cu cârnat la cuptor și sos de legume
Ingrediente:
1 bucată cotlet de porc
2 carnați subțiri
1 morcov mare
1 ceapă
1 ardei
1 lingură făină Gofio de grâu
sare, piper
apă
Mod de preparare:
Cotletul
de porc se străpunge în două locuri, cu un cuțit bine ascuțit dintr-o parte în
alta.
Se introducem cârnații în buzunarele formate în cotlet. Condimentăm cotletul cu sare și piper.
Așezăm
cotletul condimentat într-o tavă.
Curățăm
legumele, le tăiem bucăți mai mici și le asezăm împrejurul cotletului.
Acoperim
legumele cu apă și le condimentăm. Acoperim
tava cu folie de aluminiu și o dăm la cuptor o ora și jumătate.
Între
timp deschidem din când în când cuptorul ca să stropim cotletul cu sos din tavă.
Dupa o oră
și jumătate, îndepărtăm folia de aluminiu și mai lăsăm friptura la cuptor înca 20
minute ca să se rumenească.
Scoatem
friptura de la cuptor. Cotletul îl scoatem și o îl lăsăm să se odihnească, după care îl putem felia. Legumele din tavă și
sosul care a ramas le blenduim bine, până obținem o pastă. Peste pasta de
legume adăugăm o lingură de făină Gofio de grâu și lăsăm pe foc, până dă un
clocot și pasta începe să se îngroașe. A ieșit un sos excepțional.
Servim
cotletul lângă un piure de cartofi și bineînțeles sosul din legume.
Poftă
bună!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!