Ingrediente:

1 bucată cotlet de porc

2 carnați subțiri

1 morcov mare

1 ceapă

1 ardei

1 lingură făină Gofio de grâu

sare, piper

apă

Mod de preparare:

Cotletul de porc se străpunge în două locuri, cu un cuțit bine ascuțit dintr-o parte în alta.

Se introducem cârnații în buzunarele formate în cotlet. Condimentăm cotletul cu sare și piper.

Așezăm cotletul condimentat într-o tavă.

Curățăm legumele, le tăiem bucăți mai mici și le asezăm împrejurul cotletului.

Acoperim legumele cu apă și le condimentăm.  Acoperim tava cu folie de aluminiu și o dăm la cuptor o ora și jumătate.

Între timp deschidem din când în când cuptorul ca să stropim cotletul cu sos din tavă.

Dupa o oră și jumătate, îndepărtăm folia de aluminiu și mai lăsăm friptura la cuptor înca 20 minute ca să se rumenească.

Scoatem friptura de la cuptor. Cotletul îl scoatem și o îl lăsăm  să se odihnească, după  care îl putem felia. Legumele din tavă și sosul care a ramas le blenduim bine, până obținem o pastă. Peste pasta de legume adăugăm o lingură de făină Gofio de grâu și lăsăm pe foc, până dă un clocot și pasta începe să se îngroașe. A ieșit un sos excepțional.

Servim cotletul lângă un piure de cartofi și bineînțeles sosul din legume.

Poftă bună!


Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.