Ingrediente:
• 4 fileuri de păstrăv (cod, , doradă)
• 2 ouă
• 3 linguri de făină albă
• 3 linguri de făină de mălai
• Sare și piper după gust
• 1 linguriță boia dulce (opțional)
• Ulei pentru prăjit
Pentru maioneză:
• 150 ml lapte
• 300 ml ulei
• 3 căței de usturoi
• 1 lingura mustar
• 1 lingurita otet sau 2-3 linguri suc de lamaie
• sare dupa gust
Mod de preparare:
• Pregătirea peștelui: Condimentează fileurile de pește cu sare și piper.
• Pregătirea paneului: Într-un bol, bate ouăle. Într-o farfurie separată, pune făina. Treci fiecare bucată de pește mai întâi prin făină, apoi prin oul bătut.
• Prăjirea: Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjește fileurile de pește până devin aurii și crocante, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.
• Sosul maioneză: Amestecăm toate ingredientele și mixăm cu blenderul vertical până obținem o maioneză
Servește peștele prăjit alături de sosul cremos, presărat cu puțină boia.
Poftă bună!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!