Creier de porc cu năut în sos aromat


Creier de porc cu năut în sos aromat 🫛🐷

O rețetă simplă, dar plină de savoare, perfectă pentru un prânz consistent.

Ingrediente:

-500 g creier de porc

-1 conservă năut (scurs și spălat)

-1 ceapă

-2 linguri ulei de măsline

-1 lingură pastă de ardei

-2 foi de dafin

-Sare și piper, după gust

-1 lingură oțet

-Apă, cât să acopere sosul

-Pătrunjel proaspăt, pentru servire

Mod de preparare:

1. Fierbem creierul de porc în apă cu sare și o lingură de oțet, timp de 10-15 minute. Îl scurgem și îl lăsăm deoparte.

2. Într-o tigaie adâncă sau cratiță, călim ceapa tocată mărunt în uleiul de măsline.

3. Adăugăm pasta de ardei și amestecăm pentru a elibera aromele.

4. Punem năutul scurs și spălat, adăugăm apă cât să formeze un sos și asezonăm cu sare, piper și foile de dafin.

5. Lăsăm să dea un clocot, apoi adăugăm creierul fiert și tăiat bucăți.

6. Fierbem la foc mic 5-7 minute, până ce aromele se împletesc.

7. Presărăm pătrunjel proaspăt și servim cald.

💡 Se potrivește de minune cu pâine caldă sau lipii proaspete.



0 Comments

Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!

Follow Me On Instagram