Castraveți murați crocanți

 Castraveți murați crocanți – cu mix pentru castraveți murați de la SavorShop


Ingrediente pentru 3 borcane de 1 litru:
-2 kg castraveți mici și tari
-1 plic Mix pentru castraveți murați SavorShop
-1,25 l apă
-1,25 l oțet de 9° (sau 1 l dacă îi vrei mai puțin acri)
-3 linguri sare pentru murături (neiodată)
-8 linguri zahăr (în loc de 10, pentru un echilibru mai bun între dulce și acru)
-Frunze de țelină sau hrean (opțional, pentru extra aromă și crocănțeală)
---
Mod de preparare:

1.  Spală bine castraveții și dacă sunt foarte tari, lasă-i 1–2 ore în apă rece cu gheață ca să rămână crocanți după murare.

2. Pune în fiecare borcan câteva frunze de țelină sau bucăți de hrean (dacă îți plac), apoi așază castraveții cât mai înghesuiți, vertical, pentru a încăpea cât mai mulți.

3. Împarte plicul de mix SavorShop în mod egal în fiecare borcan, direct peste castraveți.

4. Într-o oală mare, pune apa, oțetul, sarea și zahărul. Amestecă și lasă să dea în clocot 2–3 minute.

5. Toarnă saramura fierbinte în borcane, acoperind complet castraveții.

6. Închide borcanele ermetic, întoarce-le cu capacul în jos 5 minute, apoi pune-le înapoi în poziție normală.

7. Ține borcanele în cămară, la răcoare și întuneric. Castraveții vor fi numai buni după 2–3 săptămâni.
---
💡 Truc: dacă vrei o aromă mai intensă, adaugă în fiecare borcan o felie de ardei iute roșu sau o crenguță de cimbru uscat.




0 Comments

Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!

Follow Me On Instagram