Boabe de porumb fiert la borcan, pentru iarnă
Astăzi am pus la borcan boabe de porumb fiert, numai bune de folosit la salate sau garnituri.
Pentru această rețetă ai nevoie de:
- boabe de porumb fiert,
-1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță zahăr sau îndulcitor pentru fiecare borcan,
- apa în care a fiert porumbul.
Am început prin a fierbe porumbul pe știuleți până a fost fraged. După ce s-a răcorit puțin, am desprins boabele și le-am așezat în borcane sterilizate. În fiecare borcan am pus sarea și zahărul sau îndulcitorul.
Le-am completat cu apa în care a fiert porumbul, apoi am închis bine capacele. Am dat borcanele la dunst timp de 39-40 de minute și le-am lăsat să se răcească în apa din oală.
Așa am obținut borcane cu boabe de porumb gata pentru iarnă, păstrând aroma porumbului fiert din plin sezon.
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!