Roșii în saramură – gustul verii pus la păstrare

 


Roșiile coapte, cu aromă dulce și intensă, merită păstrate ca să te bucuri de ele și iarna. Rețeta aceasta de roșii în saramură este simplă, dar are un rezultat spectaculos. Usturoiul le dă savoare, frunzele de vișin adaugă o notă discretă de prospețime, iar saramura păstrează roșiile ferme și gustoase.

Ingrediente

-roșii coapte, dar tari

-câțiva căței de usturoi curățați

-frunze de vișin spălate

-1 lingură sare grunjoasă neiodată la fiecare litru de apă rece

Mod de preparare

1. Spală roșiile și așază-le în borcane, alternând cu frunze de vișin și felii de usturoi.

2. Dizolvă sarea în apă rece. Respectă proporția de 1 lingură de sare la 1 litru de apă.

3. Toarnă saramura peste roșii, până se umple borcanul.

4. Închide borcanele bine cu capace.

5. Păstrează-le într-un loc răcoros și întunecat.

După câteva săptămâni, roșiile vor fi numai bune de gustat. Sunt ideale la fripturi, tocănițe sau pur și simplu lângă o felie de pâine de casă.

0 Comments

Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!

Follow Me On Instagram