Pentru că se apropie Paștele m-am gândit să vă prezint câteva
rețeta care se pot face pentru masa de sărbătoare, masa de Paști.
Rulada de porc cu cârnaț de curcan - este propunerea mea
pentru Masa de Paște în familie!
Vă propun un preparat special, care arată foarte
apetisant care e foarte simplu de pregătit, cu ingrediente pe care le găsim în
orice magazin!
În prepararea rețetei de azi am folosit carne de porc,
dar puteți folosi orice fel de carne și cârnați de curcan de la www.victoria-meathouse.com. Victoria-Meathouse
este o afacere de familie care a început acum aproximativ 31 de ani când bucuroși
fiind de cererea foarte mare și entuziasmul oamenilor pentru acest produs, au
înființat o carmangerie, unde produsele sunt fără conservanți, coloranți sau
arome artificiale. Întâia generație de producători iscusiți de virșli de Sălaș
din istoria companiei au folosit rețeta pe care o știau de la bunicii lor, iar
astăzi, după trei decenii, meșteșugul merge mai departe prin intermediul celei
de-a treia generații. Și uite așa ne putem bucura de minunatele produse care
vin direct din Țara Hațegului, din Sălașu de Jos.
Ingrediente:
1 bucată de mușchi de porc
1 cârnaț de curcan
câteva frunze de năsturel
1 ardeu roșu
Sare, piper
Mod de preparare:
Mușchiul de porc se taie, cu un cuțit bine ascuțit, într-o
fâșie. Se bate cu un ciocan pentru carne și se condimentează cu sare și piper.
Se pun frunzele de năsturel și ardeiul tăiat fâșii. În loc de năsturel puteți
folosi spanac, leurdă, măcris. Apoi se pune cârnațul de curcan și se rulează. Se leagă cu
sfoară. Se pune înfășoară în folie de aluminiu și se bagă în cuptorul preîncălzit.
Se ține la cuptor o oră la 1800, după care se scoate și desfacem
folia, ungem cu puțin ulei carnea și o mai băgă 20 minute sau până se
rumenește.
Se poate servi ca și aperitiv sau alături de o garnitură
preferată. Noi am pus și câțiva cartofi la cuptor.
Poftă Bună!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
Facebook , Instagram și Youtube :
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
🍲Orezul cu fasole este o rețetă de post, ea
combinând orezul (carbohidrati) cu fasole (proteine), adică una dintre
combinațiile favorite ale vegetarienilor.
🍲În rețeta de azi, vedetele sunt
orezul și fasolea.
Ingrediente:
1 cană cu orez
2 căni cu apa
4-5 linguri ulei
1 cutie cu fasole, bine scursă și spălată
o ceapă
1 linguriță turmeric
Sare, piper
pătrunjel
Mod de preparare:
Tocăm ceapa cât mai mărunt, o călim în ulei. Dupa
2-3 minute, adăugăm orezul spălat în mai multe ape, îl călim și pe el încă 2 minute. Apoi adăugăm turmeric, sare, piper
și apă. Se fierbe, la foc foarte mic, timp de 10-12 minute. După ce e gata de
fiert orezul, punem în el fasolea din conservă și pătrunjelul tocat. Foarte
simplu și rapid!
Se poate să serviți cu ciuperci trase la
tigaie cu puțin usturoi sau așa simplu.
Vă doresc poftă bună!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
Facebook , Instagram și Youtube :
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Ardeii umpluți sunt o rețetă ușor de făcut, sățioasă și plină
de culoare.
Umplutura poate diferi în funcție de gusturile fiecarei
familii și mai poate conține: morcov ras, patrunjel, carne de porc sau curcan
etc. sau poate transforma rețeta într-una de post.
Ingrediente:
-4 ardei
gras de diferite culori (roșu, verde, portocaliu)
-300 gr. carne
de pui
-1 ceapă
-2 morcovi
-250 ml suc
de roșii ( al meu a fost mai gros)
-3 linguri
de orez
-Sare,
piper
-3 linguri ulei
Mod de
preparare:
Carnea se toacă, se amestecă cu ceapa tocată mărunt și călita
puțin în ulei, orezul spălat bine, morcovul dat pe razatoare, sare și piper.
Ardeii se curăță, se taie în două, se scoate
cotorul, semintele și vinișoarele interioare. Se spală bine și se lasă la scurs.
Umplem ardeii cu compoziția de carne.
Într-un vas, se pune sucul de roșii și se așează ardeii
umpluți. Se acoperă cu folie de aluminiu.
Se bagă în cuptor la 190
grade, cca 45 minute. După acest timp luăm folia și îi mai lăsăm încă 10
minute.
Poftă Bună!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
Facebook , Instagram și Youtube :
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Cotletul de porc în crustă de piper este o friptură delicioasă. Voi puteți jongla cu condimentele, în funcție de
preferințe.
Ingrediente:
1 cotlet de porc sau o bucată mușchi de porc (400
g)
2 căței de usutroi
1 lingura ulei de măsline
1 linguriță boia
2 plicuri mix de piper - 30 grame
Mod
de prepapare:
Tăiem cotletul pe lungime. Condimentăm bucățile de cotlet
(mușchi) cu sare și piper.
Curățăm usturoiul și îl pisăm. Adăugăm uleiul și amestecăm
bine până se omogenizează apoi adaugăm boiaua. Condimentăm cu sare și amestecăm
până se omogenizează. Ungem bine cotletele. Piperul îl împărțim pe două
folii de aluminiu. Tăvălim fiecare bucată de carne prin piper. Învelim carnea în folie și o dăm la frigider pentru
2-3 ore.
După ce a stat la frigider desfacem carnea din folie și o
punem în tigaia antiaderenat în care am încins puțin ulei. Prăjim pe fiecare
parte câteva minute, atât cât să-și schimbe culoarea. Întoarcem carnea cu grijă,
fără să o înțepăm cu furculița.
Transferăm carnea în tava tapetată cu hârtie de copt și o
bagăm la cuptor, la 1800 , 35 minute. După expirarea timpului, o
scoatem și o mai lăsăm să se odihnească cca 10 minute, după care o putem tăia.
Se servește cu garnitura preferată.
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
Facebook , Instagram și Youtube :
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Căutați un aperitiv ușor de
preparat? L-ați găsit! Această rețetă necesită puține ingrediente, are
dificultate scăzută și e deja una din favoritele mele!
Ingrediente:
2 felii de paine
4-5 ciuperci proaspete
crema de branza
ulei cu piper Ulei Zorian zorian
sare, piper
Mod de preparare:
Pregătim câteva felii de pâine,
cam câte bruschete ne dorim.
Feliile de pâine se stropesc cu
câteva picaturi de @uleiZorian și se prăjesc pe tigaie sau se coc în cuptor.
Ciupercile se taie și se călesc într-o tigaie cu puțin ulei. Se
condimentează cu sare și piper, și se prăjesc timp de câteva minute.
Ungem feliile de pâine cu crema
de brânză și așezăm frumos ciupercile peste brânză. Presărăm sare, piper și le servim cu plăcere.
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
Facebook , Instagram și Youtube :
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Nouă ne place foarte mult plăcinta și desigur și ritașele. Se pot face
și cu drojdie și cu bicarbonate. Putem punem sare sau zahăr. Eu de obicei le
fac cu sare. Dar iată rețeta mea de ritașe.
Ingrediente:
1 kg faină
500 ml apă
2 linguri ulei
1 lingură zahar
1 linguriță sare
22 g drojdie proaspată
ulei pentru întins
Mod de preparare:
Într-un bol punem făina. Drojdia și zahărul le
punem în puțină apă, câteva minute. Peste făină adăugăm sarea, uleiul, drojdia
înmuiată și apă. Începem să frământăm. Pentru ritașe, ideal ar fi să le facem
imediat după ce am terminat de frământat. Împărțim aluatul în biluțe.
Se întind puțin și se ung cu ulei. Le punem una peste
cealaltă. După ce le terminăm de uns cu ulei, ne apucăm să le întindem în foi
foarte subțiri. Le ungem iar cu ulei și presărăm sare si apoi se rulează, formând
un sul, pe care îl facem melc. Acest melc îl întindem iar cu sucitorul,
într-o formă rotundă. Le prăjim în tigaia bine încinsă, fără ulei.
Din acastă cantitate ies 10-11 ritașe, depinde cât de
mari le faceți.
Dacă vă plac și le încercați puteți să îmi dați de
știre.
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
Facebook , Instagram și Youtube :
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.