Scottiglia este  o tocana specifica regiunii Toscana si este o tocana preparata la origine din mai multe tipuri de carne, in functie de ce anume aveau localnicii la indemana, fiarta intr-un vas mare alaturi de diverse condimente. Ceea ce inseamna ca exista multe variante ale acestui fel de mancare. In plus, reteta poate fi adaptata la gusturile fiecaruia, fiind foarte versatila.

Ingrediente:
 carne mixta 1 kg ( de miel si pui),
ulei de masline,
salvie, patrunjel, rozmarin,
2 catei de usturoi,
pasta de tomate,
sare, piper,
paine prajita.

Mod de preparare:
Intr-o tigaie suficient de mare punem la calit usturoiul, rozmarinul si salvia pentru cateva secunde. Adaugam  carnea taiat in bucati mai mici si o prajim un pic. Cand carnea isi schimba culoarea (sau a facut un pic de crusta) adaugam un pahar de vin si apa atat cat sa acopere carnea. Asezonam cu sare si piper si lasam vasul acoperit sa fiarba.Dupa ce sosul a scazut la jumatate adaugam si 4 linguri de pasta de rosii. Lasam sa mai fiarba pana sosul scade si e mai grosut. Carnea trebuie sa fie fiarta bine. La servire presaram patrunjel proaspat tocat. Se serveste alaturi de paine prajita si garnitura.
Pofta buna!