- 4,5 kg dovlecel
- 2 kg morcov
- 6 cepe mari
- 250 ml ulei
- 1 l de apă
- sare neiodata și piper
- mărar
- un pliculeț de conservant
Mod de preparare
:
Spalăm și sterilizăm borcanele.
Curățăm și
spălăm legumele, apoi le tocăm: dovlecelul cubulețe, ceapa mărunt, iar morcovul
îl dăm pe răzătoarea mare.
Punem uleiul în
cratiță; adaugăm legumele tocate, sare după gust și apă. Lăsăm tocana de dovlecei să fiarbă la
foc mediu, până cănd se pătrund bine toate ingredientele și scade apa.
Apoi adăugăm
mărarul și mai lăsăm tocana de dovlecei 5-10 minute la fiert, timp în care
potrivim gustul de sare ( dacă mai trebuie) și piper. La final am pus și un
plic de conservant și am lăsat să mai dea un clocot.
Punem tocana de dovlecei în borcane sterilizate, înfiletăm capacele și le mai dăm la dunst in bain-marie, încă cca 10-15 minute de când începe să fiarbă. După stingerea focului, lăsăm borcanele în cratiță până se răcesc definitiv, apoi le etichetăm și le trecem în cămară.
Iarna, când
desfacem borcanele, încălzim tocana și o punem peste paste sau pur și simplu
putem transforma conținulul unui borcan într-o supă cremă.
Vă doresc Pofta
Buna!
16 Comments
Arată extrem de bine și cred că e cel puțin la fel de gustoasă! Mi-ai făcut o poftă...
RăspundețiȘtergereEste foarte buna! Multumesc!
ȘtergereNu am pus niciodata combinatia asta la borcane, ia sa incerc si eu!
RăspundețiȘtergereSa imi spui daca iti plac!
ȘtergereFoarte interesant, nu am mai vazut pana acum, ai mereu idei foarte inedite!
RăspundețiȘtergereMultumesc! Ma adaptez la ce place familiei!
ȘtergereFoarte faină ideea. Voi încerca și eu rețeta aceasta.
RăspundețiȘtergereDaca poti sa revii cu impresii!
ȘtergereFoarte interesanta combinatia. Desi eu nu mananc dovlecel, cred ca pentru iubitorii acestei legume este o idee buna.
RăspundețiȘtergereDa, pentru cei ce la place dovlecelul este ok!
ȘtergereTocana de vinete am mai mancat, dar asta de dovlecel nici nu stiu ce fel este
RăspundețiȘtergereTot o tocana, dovlecel cu morcov. E bun peste paste! Fetele mele asa le mananca.
ȘtergereO idee buna de a a avea vitamine si la iarna. Arata delicios.
RăspundețiȘtergereArata mega bine si cu siguranta e tare buna.
RăspundețiȘtergereAm amestecat tocana de dovlecel cu mazare (din borcan) si putin carnacior. Mancarea a fost gata in 15 minute si a iesit foarte delicioasa ❤👌
RăspundețiȘtergereDelicios! ❤❤❤
ȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!