Tocană de dovlecel cu morcov pentru iarnă



Ingrediente:

-           4,5 kg dovlecel

-           2 kg morcov

-           6 cepe mari

-           250 ml ulei

-           1 l de apă

-           sare neiodata și piper

-           mărar

-           un pliculeț de conservant

 

Mod de preparare :

Spalăm și sterilizăm borcanele.

Curățăm și spălăm legumele, apoi le tocăm: dovlecelul cubulețe, ceapa mărunt, iar morcovul îl dăm pe răzătoarea mare.

Punem uleiul în cratiță; adaugăm legumele tocate, sare după gust  și apă. Lăsăm tocana de dovlecei să fiarbă la foc mediu, până cănd se pătrund bine toate ingredientele și scade apa.

Apoi adăugăm mărarul și mai lăsăm tocana de dovlecei 5-10 minute la fiert, timp în care potrivim gustul de sare ( dacă mai trebuie) și piper. La final am pus și un plic de conservant și am lăsat să mai dea un clocot.

Punem tocana de dovlecei în borcane sterilizate, înfiletăm capacele și le mai dăm la dunst in bain-marie, încă cca 10-15 minute de când începe să fiarbă. După stingerea focului, lăsăm borcanele în cratiță până se răcesc definitiv, apoi le etichetăm și le trecem în cămară.

Iarna, când desfacem borcanele, încălzim tocana și o punem peste paste sau pur și simplu putem transforma conținulul unui borcan într-o supă cremă.

Vă doresc Pofta Buna!




















16 Comments

  1. Arată extrem de bine și cred că e cel puțin la fel de gustoasă! Mi-ai făcut o poftă...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am pus niciodata combinatia asta la borcane, ia sa incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesant, nu am mai vazut pana acum, ai mereu idei foarte inedite!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte faină ideea. Voi încerca și eu rețeta aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte interesanta combinatia. Desi eu nu mananc dovlecel, cred ca pentru iubitorii acestei legume este o idee buna.

    RăspundețiȘtergere
  6. Tocana de vinete am mai mancat, dar asta de dovlecel nici nu stiu ce fel este

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot o tocana, dovlecel cu morcov. E bun peste paste! Fetele mele asa le mananca.

      Ștergere
  7. O idee buna de a a avea vitamine si la iarna. Arata delicios.

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata mega bine si cu siguranta e tare buna.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am amestecat tocana de dovlecel cu mazare (din borcan) si putin carnacior. Mancarea a fost gata in 15 minute si a iesit foarte delicioasa ❤👌

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!

Follow Me On Instagram