Pe blog am mai multe rețete de chifle, dar astea parcă le-am făcut mai pufoase. Am descoperit un mic secret pe care desigur că o să îl scriu.

Ingrediete:

1 kg faina

1 lingurita mica rasa zahar

1 lingurita mica miere

300 ml lapte

300 ml apă

20 g drojdie proaspata

100 ml ulei

10 g sare

Pentru uns:

250 ml apă

1 linguriță amidon

susan negru

 

Mod de preparare:

Facem maiaua din drojdia amestecată cu puțin lapte calduț, miere si  zahăr și amestecăm. Într-un castron punem făina, sarea, în centrul ei maiaua, laptele și începem să frămîntăm. Adaugăm apoi uleiul si apa cate puțin si framantam pana la omogenizare. Poate nu e nevoie de toată apa. Depinde de făina pe care o aveți. Acoperim cu folie alimentară și lăsăm la crecut.

Împărțim aluatul în 6-8  bucăți. Le dăm o formă rotundă, de chiflă, și le  punem în tava tapetată doar cu hartie de copt . Le lăsăm sa dospeasca până își dublează volumul (cca 50 minute).

Coacem chiflele pentru hamburger in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 20 minute.

Am citit un mic truc care le face pufoase. Trebuie să preparam lichidul cu care ungem chiflele hamburger fierbinti. Eu le-am uns și înainte de a le băga în cuptor. Lichidul minune îl facem astfel: dizolvăm o linguriță de amidon de porumb în 250 ml apa rece (o cană) și dăm într-un clocot. O lăsăm să se răcească, dar nu de tot, să fie puțin călduț. După cum vă spuneam am uns chiflele înainte de a le băga în cuptor și le-am presărat cu susan negru.

Imediat după ce scoatem chiflele din cuptor le ungem cu ajutorul unei pensule cu amestecul de apă și amidon, ușor călduț.

Sunt extraordinar de pufoase și bune.

 Poftă bună!



Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook și Instagram:

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.