Pe blog am mai multe rețete
de chifle, dar astea parcă le-am făcut mai pufoase. Am descoperit un mic secret
pe care desigur că o să îl scriu.
Ingrediete:
1 kg faina
1 lingurita mica rasa zahar
1 lingurita mica miere
300 ml lapte
300 ml apă
20 g drojdie proaspata
100 ml ulei
10 g sare
Pentru uns:
250 ml apă
1 linguriță amidon
susan negru
Mod de preparare:
Facem
maiaua din drojdia amestecată cu puțin lapte calduț, miere si zahăr și amestecăm.
Într-un castron punem făina, sarea, în centrul ei maiaua, laptele și începem să
frămîntăm. Adaugăm apoi uleiul si apa cate puțin si framantam pana la
omogenizare. Poate nu e nevoie de toată apa. Depinde de făina pe care o aveți. Acoperim
cu folie alimentară și lăsăm la crecut.
Împărțim
aluatul în 6-8 bucăți. Le dăm o formă
rotundă, de chiflă, și le punem în tava
tapetată doar cu hartie de copt . Le lăsăm sa dospeasca până își dublează
volumul (cca 50 minute).
Coacem
chiflele pentru hamburger in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 20
minute.
Am citit
un mic truc care le face pufoase. Trebuie să preparam lichidul cu care ungem
chiflele hamburger fierbinti. Eu le-am uns și înainte de a le băga în cuptor.
Lichidul minune îl facem astfel: dizolvăm o linguriță de amidon de porumb în 250
ml apa rece (o cană) și dăm într-un clocot. O lăsăm să se răcească, dar nu de
tot, să fie puțin călduț. După cum vă spuneam am uns chiflele înainte de a le
băga în cuptor și le-am presărat cu susan negru.
Imediat
după ce scoatem chiflele din cuptor le ungem cu ajutorul unei pensule cu
amestecul de apă și amidon, ușor călduț.
Sunt extraordinar
de pufoase și bune.
Poftă bună!
19 Comments
Mulțumesc pentru rețetă. Arata tare bine și cred ca sunt delicioase.
RăspundețiȘtergereCe bine arata chiflele, le-as savura cu niște piftelute sau Burger!
RăspundețiȘtergereEu ador hamburgerii, mai ales pe cei facuti cu chifle de casa.
RăspundețiȘtergereAdor chiflele, dar nu am încercat niciodată să le fac acasă.
RăspundețiȘtergereN am avut curaj sa fac pana acum chifle in casa, dar niciodată nu e prea tarziu! O sa notez in caiet rețeta si poate o voi încerca, mersi!!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine. Si eu fac chifle mai mereu, aceeași reteta,si tot asa frumoase și gustoase îmi ies. 🙂
RăspundețiȘtergereDe cand caut o astfel de reteta... Multumesc!
RăspundețiȘtergereMai fac și eu , mai ales iarna, dar mi-am notat rețeta ta și cum se răcorește puțin, o pun în aplicare. Yamiii, parcă le simt deja gustul!
RăspundețiȘtergereArata delicios! Paine sau chifle nu am incercat sa fac pana acum...
RăspundețiȘtergereFac chifle, dar nu stiam de trucul cu amidonul. O sa-l incerc si eu sa vad diferenta.
RăspundețiȘtergereNu am făcut niciodată chifle dar o sa încerc rețeta ta. Arată foarte bine!
RăspundețiȘtergereEste exact genul ăla de chifla pe care o mănânci goală. Arată excelent !❤️
RăspundețiȘtergereE genul acela de chifla pe care o mănânci goală! Arată excelent.❤️
RăspundețiȘtergereFac și eu chifle acasă. Foarte mult ne plac.
RăspundețiȘtergereArata tare bine. Am sa incerc si eu reteta deoarece si noi facem burgeri uneori.
RăspundețiȘtergereYammy cum arata chiflele alea, uneori mi-e ciuda ca nu stiu sa framant asa cu ar trebui :)
RăspundețiȘtergereArata minunat! SUnt convinsa ca au fost rapid mancate!
RăspundețiȘtergereAsemanator cu reteta ta fac si eu chiflele.
RăspundețiȘtergereNu m-am gandit pana acum sa-mi fac chiflele in casa. Buna idee si mersi de reteta
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!