Ardeii umpluți sunt o rețetă ușor de făcut, sățioasă și plină de culoare.
Umplutura poate diferi în funcție de gusturile fiecarei
familii și mai poate conține: morcov ras, patrunjel, carne de porc sau curcan
etc. sau poate transforma rețeta într-una de post.
Ingrediente:
-4 ardei gras de diferite culori (roșu, verde, portocaliu)
-300 gr. carne
de pui
-1 ceapă
-2 morcovi
-250 ml suc
de roșii ( al meu a fost mai gros)
-3 linguri
de orez
-Sare,
piper
-3 linguri ulei
Mod de
preparare:
Carnea se toacă, se amestecă cu ceapa tocată mărunt și călita
puțin în ulei, orezul spălat bine, morcovul dat pe razatoare, sare și piper.
Ardeii se curăță, se taie în două, se scoate
cotorul, semintele și vinișoarele interioare. Se spală bine și se lasă la scurs.
Umplem ardeii cu compoziția de carne.
Într-un vas, se pune sucul de roșii și se așează ardeii
umpluți. Se acoperă cu folie de aluminiu.
Se bagă în cuptor la 190
grade, cca 45 minute. După acest timp luăm folia și îi mai lăsăm încă 10
minute.
Poftă Bună!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!