Ardeii umpluți sunt o rețetă ușor de făcut, sățioasă și plină de culoare.

Umplutura poate diferi în funcție de gusturile fiecarei familii și mai poate conține: morcov ras, patrunjel, carne de porc sau curcan etc. sau poate transforma rețeta într-una de post.

Ingrediente:

-4 ardei gras de diferite culori (roșu, verde, portocaliu)

-300 gr. carne de pui

-1 ceapă

-2 morcovi

-250 ml suc de roșii ( al meu a fost mai gros)

-3 linguri de orez

-Sare, piper

-3 linguri ulei

Mod de preparare:

Carnea se toacă, se amestecă cu ceapa tocată mărunt și călita puțin în ulei, orezul spălat bine, morcovul dat pe razatoare, sare și piper.

  Ardeii se curăță, se taie în două, se scoate cotorul, semintele și vinișoarele interioare. Se spală bine și se lasă la scurs.

Umplem ardeii cu compoziția de carne.

Într-un vas, se pune sucul de roșii și se așează ardeii umpluți. Se acoperă cu folie de aluminiu.

 Se bagă în cuptor la 190 grade, cca 45 minute. După acest timp luăm folia și îi mai lăsăm încă 10 minute.

Poftă Bună!









Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube  :

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.