Cotletul de porc în crustă de  piper  este o friptură delicioasă. Voi  puteți jongla cu condimentele, în funcție de preferințe.

Ingrediente:

1 cotlet de porc sau o bucată mușchi de porc (400 g)

2 căței de usutroi

1 lingura ulei de măsline

1 linguriță boia

2 plicuri mix de piper - 30 grame

Mod de prepapare:

Tăiem cotletul pe lungime. Condimentăm bucățile de cotlet (mușchi) cu sare și piper.

Curățăm usturoiul și îl pisăm. Adăugăm uleiul și amestecăm bine până se omogenizează apoi adaugăm boiaua. Condimentăm cu sare și amestecăm până se omogenizează. Ungem bine cotletele. Piperul îl împărțim pe două folii de aluminiu. Tăvălim fiecare bucată de carne prin piper. Învelim carnea în folie și o dăm la frigider pentru 2-3 ore.

După ce a stat la frigider desfacem carnea din folie și o punem în tigaia antiaderenat în care am încins puțin ulei. Prăjim pe fiecare parte câteva minute, atât cât să-și schimbe culoarea. Întoarcem carnea cu grijă, fără să o înțepăm cu furculița.

Transferăm carnea în tava tapetată cu hârtie de copt și o bagăm la cuptor, la 1800 , 35 minute. După expirarea timpului, o scoatem și o mai lăsăm să se odihnească cca 10 minute, după care o putem tăia.

Se servește cu garnitura preferată.







Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube  :

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.