Cotletul de porc în crustă de piper este o friptură delicioasă. Voi puteți jongla cu condimentele, în funcție de preferințe.
Ingrediente:
1 cotlet de porc sau o bucată mușchi de porc (400
g)
2 căței de usutroi
1 lingura ulei de măsline
1 linguriță boia
2 plicuri mix de piper - 30 grame
Mod
de prepapare:
Tăiem cotletul pe lungime. Condimentăm bucățile de cotlet
(mușchi) cu sare și piper.
Curățăm usturoiul și îl pisăm. Adăugăm uleiul și amestecăm
bine până se omogenizează apoi adaugăm boiaua. Condimentăm cu sare și amestecăm
până se omogenizează. Ungem bine cotletele. Piperul îl împărțim pe două
folii de aluminiu. Tăvălim fiecare bucată de carne prin piper. Învelim carnea în folie și o dăm la frigider pentru
2-3 ore.
După ce a stat la frigider desfacem carnea din folie și o
punem în tigaia antiaderenat în care am încins puțin ulei. Prăjim pe fiecare
parte câteva minute, atât cât să-și schimbe culoarea. Întoarcem carnea cu grijă,
fără să o înțepăm cu furculița.
Transferăm carnea în tava tapetată cu hârtie de copt și o
bagăm la cuptor, la 1800 , 35 minute. După expirarea timpului, o
scoatem și o mai lăsăm să se odihnească cca 10 minute, după care o putem tăia.
Se servește cu garnitura preferată.
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!