Spanacul a fost, este și va fi preferatul meu. Se poate servi cu multe preparate de carne, dar mie îmi place cu ochiuri de ou moi. Dar azi am ales să îl fac în varianta de post! Acum poti “tine post” sau deveni “vegan”foarte ușor cu produsele Nutrivita.

Ingrediente:

220 gr spanac

O ceapă mică

2-3 căței de usturoi

O lingură cu vărf de făină

2-3 linguri de ulei

O cutie de 200 ml crema vegană de gătit Eco Bjorg

Un pahar cu apă

Sare după gust

Mod de preparare:

Daca folosim spanac congelat, cum am avut eu, îl scoatem din congelator și îl lăsăm la dezghețat vreo 3-4 ore. Dacă e spanac verde, acesta trebuie  spălat  și fiert.

Tocăm mărunt ceapa și usturoiul și le punem la sotat într-o tigaie, cu ulei. Când ceapa devine puțin sticloasă, adăugăm făina și amestecăm rapid până se umezește și începe să se adune. Adăugăm spanacul tocat, amestecăm să se combine cu făina. Turnăm apa calduță puțin câte puțin, amestecând continuu, până când totul se leagă ca un sos. Punem și crema vegană și  sare după gust. Lăsăm să fiarbă la foc mediu timp de 10 minute minim, amestecând să nu se lipească. Dacă ni se pare că amestecul este prea gros mai adăugăm puțină apă caldă.

Servim spanacul cremos alături de pâine proaspătă, sau o pâine fără gluten cu semințe.

Vă doresc poftă bună!

                                   Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.