Ziua obișnuită se transformă în
sărbătoare când savurezi un delicios tiramisu la pahar. Acest desert italian
reunește într-o combinație irezistibilă gustul intens de cafea, crema de fină
de mascarpone și pișcoturile însiropate.
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi
cu deliciu rapid și ușor de făcut, încearcă rețeta mea de tiramisu fără ouă.
Deși îți ia mai puțin de o jumătate de
oră să-l prepari, rezultatul este pur și simplu minunat. Straturile delicate de
cremă și pișcoturi însiropate în cafea, conferă desertului un aspect elegant și
plin de farmec. Indiferent de ocaziile la care îl servești, va arăta foarte
bine pe masă!
Cafeaua trebuie să fie o cafea tare,
aromată. Eu am ales CAFEA MISCELA GOLD. Stimulați de primirea calității de
Furnizor al Casei Regale a României, Leonard
Caffe a creat o miscelă de
excepție, demnă de titlul atribuit în numele Majestății Sale Regele și a
Familiei Regale, ca semn de recunoaștere și apreciere!
Ingrediente:
250 g mascarpone,
200 ml cafea rece,
150 ml frișcă vegetală sau smântână
pentru friscă,
12 pișcoturi de șampanie,
cacao
pahare
Mod de preparare:
Tiramisu la pahar se prepară mai ușor
decât ți-ai putea închipui. Mai întâi trebuie să pregătești cafeaua. Este
esențial să faci o cafea tare pe care trebuie să o lași apoi la răcit. Poți
pune în sirop și câteva linguri de brandy sau vin de Marsala, dacă vrei, dar se
poate și fără.
Apoi te ocupi de crema de mascarpone.
Mixezi foarte bine frișca până capătă o textură fermă și o amesteci cu brânza
mascarpon
Ca să asamblezi tiramisu în pahare,
înmoi pișcoturile în cafeaua rece și le pui pe fundul paharelor. După aceea
adaugi un strat de cremă de mascarpone. Trebuie să completezi cu straturile de
pișcoturi și cremă până când se umple paharul. Nimic mai simplu decât acest
deliciu!
Ultimul
strat adaugat trebuie sa fie de crema. Se pudrează deasupra cu cacao și se lasă paharele la rece pentru
circa 25 minute.
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!