“Tiramisu este un desert tradițional italian. Este un desert care are la bază biscuiți savoiardi (biscuiți dulci cu o consistență friabilă și spongioasă, asemănatori cu pișcoturile) inmuiați în cafea și acoperiți cu o cremă, compusă din mascarpone, oua și zahăr, care in unele variante este aromatizată cu lichior.

Ceea ce o deosebește de alte deserturi este aroma intensă de cafea. Alte calități caracteristice sunt gustul brânzei mascarpone și aroma pișcoturilor.

În trecut Tiramisu se mai numea Supa Ducelui. Mai târziu a primit numele și semnificația pe care o are și în zilele noastre: Tiramisu sau în traducere din italiană Ridică-mă!. Acest fapt s-ar fi datorat presupuselor sale proprietăți afrodisiace.” Wikipedia

Iata ca va prezint reteta mea de tiramisu. Este o reteta rapida si simpla.

Alte retete ale mele de tiramisu le puteti gasi aici:

-        Tiramisu la pahar

-        Tiramisu cu piure de castane

Ingrediente:

400 g de piscoturi;

250 g de mascarpone;

250 ml frisca indulcita;

o ceasca de cafea tare, preparata la filtru sau la espressor;

o lingurita esenta de vanilie  Arome si Esente;

o lingurita de cacao.

Preparare:

Batem frisca impreuna cu branza marcarpone, pentru cel mult cinci minute, iar apoi adauga esenta de vanilie. Insiropam piscoturile in cafea, iar apoi le asezam intr-o tava inalta, alternand cu straturi de crema.

Pe ultimul strat presaram pudra de cacao, si dam prajitura  2 ore la frigider.

Pofta buna!!!!

Vreau sa va spun si de unde am esenta de vanilie.  Am primit-o de la Arome si Esente.

Cine sunt?

Arome şi Esente este un site dedicat celor ce-şi doresc un plus de savoare în viaţa lor, întrucât oferă o gamă de peste 100 de repere de arome şi esenţe alimentare şi nu numai. În portofoliul lor se mai gasesc coloranţi alimentari şi prăfoase: zahăr vanilinat, zahăr pudră, praf de copt, vanilină.

Sunt dedicati dezvoltarii de noi produse pentru domeniul alimentar, precum si imbunataririi aromelor deja existente, iar mai presus de toate atentia este indreptata spre client de aceea ofera posibilitatea de creare de produse personalizate.

Nu uitati sa ii vizitati: AROME SI ESENTE