Ingrediente:
- 500 gr faina Boromir
- 25 g drojdie Pakmaya
- 125 g zahar
- 250 ml lapte
- 100 g grasime, ulei si unt
topit
- 3 galbenusuri
- 1/2 lingurita rasa de sare
- esenta de cozonac si lamaie
Arome si Esente
Umplutura:
- nuca macinata cu cacao
- zahar
Mod de preparare:
- Intr-un castron mai mare cern
faina
- Incalzesc laptele in care
dizolv zaharul si esenta de cozonac si lamaie
- Drojdie o lasam in putin lapte
caldut sa se dizolve
- Peste faina adaug drojdia,
laptele caldut si galbenusurile frecate cu sare, amestec cu mana si incep sa
framant usurel, ajutandu-ma de grasimea care trebuie sa fie calduta
- Pe masura ce aluatul se leaga,
inmoi mana in grasime. pana ce o incorporez pe toata, framant bine, vreme de 30 minute, impaturind
aluatul.
- Acopar castronul cu un servet
si il pun la crescut, in loc cald si ferit de curent, cam o ora si jumatate
- Iau aluatul crescut si il intind
dupa care pun umplutura si il rulez
-Il mai las in tava la crescut,
vreme de 40 minute, il ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte
- Il coc in tava unsa cu ulei sau
in tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt, la 180 C, cam 40-45 minute
Pofta Buna!